ARCHÍV EZ A HONLAP.
- A honlap használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és felhasználásához.
További információk:
Cookie (süti) használat
- Honlapunkhoz kapcsolódóan NINCS adatkezelési tevékenység. További információk: Adatkezelés, Impresszum

  IpariHirugynokseg.hu   Hírek   Rendezvények     Szolgáltatásaink     Riportok    
IpariHírügynökség.hu : Híreink: Már az IpariCégek.hu oldalain elérhetők friss híreink Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika kategóriákban is.  
2024.05.19.
. .
:
Hírek, Ipari hírek
Magyar siker a világ legnagyobb élelmiszer, szálloda, és vendéglátóipari kiállításán 2011.01.28.
Forrás: Hungexpo Zrt.
Sikeresen mutatkozott be két magyar termék a gasztronómiai világ legfontosabb nemzetközi seregszemléjén, a hét elején Lyonban rendezett Sirha-n, amely teljes áttekintést ad a szálloda és vendéglátóipari szektorról.
A január 22. -26. között Lyonban rendezett szakkiállításon, több mint 150 ezer látogató fordult meg, és a világ 136 országából összesen 10 ezer séf - köztük számos magyar mesterszakács - találkozott, hogy tájékozódjanak az iparág legfrissebb trendjeiről, megismerjék a legújabb technológiai innovációkat, megkóstolják az újdonságokat.

A Hungexpo Zrt. élve hatalmas szakmai kapcsolatrendszerrel, két magyar vállalkozásnak is bemutatkozási lehetőséget biztosított a világ legrangosabb szakmai kiállításán. Az Arany Kaviár termékei valamint a Zwack 2009-es Dobogó Furmintja a szakma krémje előtt mutatkozott be, és a kóstoltatásokon a vezető séfek, Michelin csillagos éttermek, és a több mint ezer értő szakíró körében vizsgázott jelesre. A professzionális közönséggel való találkozástól, az elismerésen és a hozzáértő tanácsokon túl, konkrét üzletkötések is várhatóak.

A Hungexpo hagyományaihoz híven a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a magyar termékek, vállalkozások, Hungaricumok nemzetközi piacra jutásának előmozdítására. A cég egyre bővülő élelmiszeripari, gasztronómia portfoliójába, a Foodapest és Ukba kiállítások mellé tavaly felsorakozott a HOVENTA, Nemzetközi Szálloda- és Vendéglátóipari és Gasztrotechnikai szakkiállítás is, így a Hungexpo piacvezető szerepének megfelelően magáénak tudhatja e terület legjelentősebb hazai szakkiállításait. A vásárszervező cég a szakmai szövetségekkel és neves séfek közreműködésével együtt munkálkodik a hazai gasztronómia kultúra fejlesztésért, a professzionális termékek és szolgáltatások széles választékának bemutatásáért, és azért, hogy a minőségi magyar alapanyagok, a nemzetközi porondon is méltó helyet kapjanak. A Hungexpo ezért is érzi feladatának, hogy magas presztízsű kiállításai, és vásárai révén, a nemzetközi szakmai vérkeringés aktív résztvevőjeként kapcsolódjon az európai élmezőnyhöz. Ezért az idei október 11.-14. között rendezendő HOVENTÁN ismét a Hungexpo biztosítja a helyszínt és vállal részt a Bocuse d'Or magyarországi válogatójának lebonyolításában, a zsűriben neves, elismert külföldi és magyar szakemberek részvételével.

A Hungexpo által szervezett lyoni bemutatkozást olyan nevek fémjelzik, amelyek nem ismeretlenek a gasztronómia hazai értői és szerelmesei előtt. A magyar termékek kóstolásán részt vett és tanácsaival segítette a két cég képviselőit többek között: Joël Robuchon, a világ legtöbb (26) Michelin csillagát birtokló séfje, aki közel egy tucat éttermet vezet világszerte, Yannick Alleno, a párizsi Hotel Le Meurice főszakácsa, Michel Roth 2 Michelin csillag birtokosa, párizsi Ritz Hotel szakácsa, Alain Ducasse, az első szakács, akinek három étterme is 3 Michelin csillagot kapott, Patrick Henriroux, az ő vezetésével nyitott meg újra a La Pyramide étterem, Frédéric Bau, L'Ecole de Valrhona séfje és igazgatója, Pierre Dupond, a World Association of Chefs elnöke, Thomas Keller amerikai Michelin csillagos séf, az amerikai Bocuse d'Or Academy vezetője, Daniel Boulud, akinek az éttermét a világ 10 legjobb étterme közé sorolja International Herald Tribune, Georges Perrier amerikai séf, Fine Palate nevű éttermét az amerikai éttermek legjobb francia konyhájának választották, Eyvind Hellström norvég séf, a Bocuse d'Or Europe zsűritagja, Sven Erik Renaa a 2007-es Bocuse d'Or norvég győztese, valamint Rasmus Kofoed dán szakács, a 2011-es Bocuse d'Or nyertese. A kóstoló után rendezett ebéden, pedig üdvözlő falatként ismerkedhettek meg a vendégek az Arany Kaviár séfjének, Szásának kreációjával; a vörösboros céklával pácolt füstölt szibériai tokhallal, amelyet saját kaviárjával szolgáltak fel.
« vissza
További híreink
Tájékoztatás a hírfelvitel megszűnéséről és új portálunkról 2017.06.19.
Cookie (süti) használat 2017.06.03.
Impresszum, Adatkezelés 2017.02.01.
Városi elismerés a hatvani Bosch gyárigazgatóinak - Odaadás, elkötelezettség, felelősségtudat 2016.09.28.
Negyedik tanév Bosch támogatással - Egy nap a technológia és a tudomány bűvöletében 2016.09.27.
YouTube.com/IpariHírügynökség - Nézd meg videóinkat!   
2023.11.03-tól beállítva az új honlapunk cégkeresője:
Keresünk-Kínálunk
Eladó Ipari Cégeket:


Ipari Hírügynökség: Ipari, Ipari Hírek, Sajtóközlemények, Riportok, VideoRiportok, Ipar, Környezet, Táj, Természet, Videók, Sajtófotók
Az ipar hírei!


Főoldal |
Keresés:  
Az Ipari Hírügynökség oldalain független, gazdasági híreket jelentetünk meg.